Notícies

04 juliol 2018

INAUGURACIÓ FANG-ART. SECOND ROUND. 5-07-2018.

Dijous que ve 5 de juny a les 18 h. inaugurem una exposició en la Casa de Cultura de Manises amb part de l’obra del projecte Second Round Ceràmica, entre ells l’IES Pere Boïl de Manises.

“Fang_Art. Second Round, Art I LLuita en Ceràmica”

Forma part d’un Projecte d’Innovació Educativa de la Universitat de València que ha organitzat l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises en col·laboració amb 10 IES de la Comunitat Valenciana.

En l’exposició que s’inaugura dijous que ve 5 de juliol en la Casa de Cultura de Manises, la mostra arreplega els treballs de 4 d’ells:

IES Pere Boïl, Manises

IES Ausiàs March, Manises

IES Joanot Martorell, València

IES Riu Túria, Quart de Poblet

El projecte reclama l’ensenyança artística en l’educació secundària.

Estem rodejats d’estímuls visuals, imatges, objectes, vídeos, publicitat…Per a crear-los es necessita formació estètica. No obstant això estem travessant un període en què s’ha injuriat l’activitat creativa. En el que els aspectes artístics estan sent relegats als últims llocs en importància en la formació dels jóvens.

L’art i la creativitat són un instrument essencial per a formar els alumnes en la lògica de les emocions, per a mantindre una actitud crítica i reflexiva enfront de l’entorn i també com a germen de la realització personal i professional.

Este projecte alça la seua veu per a protestar i reclamar la formació artística i estètica en totes les etapes educatives i especialment en els instituts.

Una forma de fer-ho, des de la nostra especialitat, és fomentat a l’ús de la ceràmica com a mitjà d’expressió artística i promovent activitats col·laboratives i reivindicatives.

Des d’un principi vam tindre la intenció d’assessorar als Instituts d’Educació Secundària en la creació i dinamització dels tallers de ceràmica en les aules de plàstica.

I de crear xarxes que incrementen la capacitat per a realitzar accions artístiques.

Compartir i confrontar idees, pràctiques i mètodes de treball ceràmic.

Hem assessorat als Instituts d’Educació Secundària en la creació i dinamització dels tallers de ceràmica en les aules de plàstica.

Hem creat xarxes que incrementen la capacitat per a realitzar accions artístiques.

Compartint i confrontant idees, pràctiques i mètodes de treball ceràmic.

Bona prova d’això és la present instal·lació.

 

Top