Notícies

21 febrer 2024

Fira d’Ocupació i Emprenedoria d’FP, “Fòrum-Pere”

Èxit Rotund en la Primera Edició de la Fira d’Ocupació i Emprenedoria d’FP, “Fòrum-Pere” en l’IES Pere Boïl de Manises.

Ens enorgullix compartir l’extraordinari èxit de la primera edició de la Fira d’Ocupació i Emprenedoria d’FP a la qual hem anomenat “Fòrum-Pere”, celebrada els dies 6 i 7 de febrer en l’IÉS Pere Boïl.

Esta iniciativa, dirigida als alumnes de les tres famílies professionals d’FP que impartim en el nostre centre: Administració i Gestió, Comerç i Màrqueting, i Electricitat i Electrònica, ha sigut una fita notable tant en termes d’organització, participació i resultats.

Durant el primer dia de l’esdeveniment, vam tindre el privilegi de comptar amb tres ponències inspiradores sobre emprenedoria i el desenvolupament de Soft Skills per a una emprenedoria forta, presentades per destacats professionals: Mar Aguilera, Jesús Barberá i Rafa Suñer. Les seues experiències i coneixements van brindar als nostres alumnes una visió molt valuosa sobre les oportunitats i desafiaments que implica emprendre.

El segon dia de Fòrum-Pere es portaren a cap tres esdeveniments simultanis.

En primer lloc, la Fira de l’Ocupació i Emprenedoria, va atraure la participació de 22 empreses de diversos sectors, on es va facilitar la connexió entre estudiants, professionals dels diferents sectors d’FP, fomentant l’intercanvi d’idees, experiències d’ocupació, emprenedoria i oportunitats de col·laboració en FCT i Formació DUAL. En esta, alumnes i empreses van tindre, no sols l’oportunitat de conéixers’en  primera persona, sinó que alguns dels  nostres alumnes, van aconseguir compromisos de contractació i realització de práctiques amb les empreses.

En segon lloc, es van organitzar dos taules redones d’ocupació i emprendiment, on els responsables de Recursos Humans, empresaris i antics alumnes van compartir les seues experiències i perspectives sobre oportunitats d’ocupació, emprenedoria i tendències en cada àrea.

   

Finalment, es va dur a terme una activitat especialment interessant sobre “El camí cap a l’emprenedoria”.

En esta activitat, els alumnes van tindre l’oportunitat d’explorar les diferents fases necessàries per a aconseguir l’èxit en el món empresarial a través de l’emprenedoria: Establiment d’objectius, coneixements, aptituds, recursos, i passos i tasques a realitzar.

Volem expressar el nostre més sincer agraïment a totes les empreses que van participar en la Fira, destacant la presència de Dymsa Enginyeria, Transports Tolosa i Marró, Grup Imaga, Tuawa, Annexa, Rhenus Logistics, Jofraser Obres i Servicis, VCD, Transportés Buendía, Grup Alsea, Docks, Franquícia Pica-Pica 24h., La Socarrada, Suproval, Bricodepot, Merino i Osma, Mapfre Paterna, Forn Pastisseria L’Eixample, Feuvert, Fundació València Port, el nostre departament d’Erasmus i l’àrea de promoció Econòmica i Ús de l’Ajuntament de Manises.

Destacar i agrair també, la presència de l’alcalde de Manises, Sr. Javier Mansilla, qui ens va acompanyar durant l’esdeveniment i va mostrar el seu suport a esta iniciativa educativa.

   

Així mateix, volem reconéixer i agrair el treball, la col·laboració, la coordinació i l’esforç de tots els docents de Cicles Formatius de l’IES Pere Boïl, el compromís del qual va ser fonamental per a l’èxit d’este esdeveniment.

En resum, la primera edició de “Fòrum-Pere”, ha superat totes les nostres expectatives i ha demostrat ser una plataforma inavaluable per a connectar als nostres estudiants amb el món laboral i empresarial. Esperem continuar enfortint esta iniciativa en el futur i brindar encara més oportunitats per al creixement i el desenvolupament dels nostres alumnes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Top