Notícies

10 gener 2019

NÚRIA NÀCHER GUANYA EL 1r PREMI DE POESIA

L´alumna de 2n de Batxillerat Internacional Humanístic de l´IES Pere Boïl de Manises ha guanyat el primer premi de poesia en el concurs literari Premis Juvenils de Literatura Breu 2018 de la Vila de Mislata.

El treball guanyador està compost per una sèrie de composicions poètiques breus que tenen com a temes principals la vida, la mort, la societat i l´amor.

Segons Núria “cal fomentar els valors literaris i promoure la llengua escrita com a mitjà de creació i comunicació, a l´hora que és necessari treballar la creació artística per a expressar sentiments i inquietuds, que troben una forma perfecta a través de la poesia.” A més afegeix que segons Plató, la poesia era un art que provenia dels déus, d´una font d’inspiració divina . De vegades, afegeix Núria, «és cert que aquesta situació s´he m’ha presentat com una mena d´intuïció que calia plasmar ràpidament en un escrit per tal que no fugira del pensament.»

La inquietud creativa de Núria per a realitzar aquest treball va partir d’una proposta de creació literària sobre un text que es va demanar a classe de valencià com a exercici de pràctica de l´expressió escrita i d’enriquiment del vocabulari i de la coherència textual.

A partir d´eixe moment, va ser quan Núria es va posar a escriure i conrear el gènere de la poesia amb l’afany de transmetre sentiments i reflexions sobre l´esser humà, inquietuds que va decidir compartir.

Impactant va ser la sorpresa quan va  saber que el seu treball havia estat premiat, sent la primera vegada que escrivia i es presentava a un concurs literari. D’ara endavant, es presentarà a nous concursos i considera que és molt gratificant haver rebut aquest guardó i haver obtingut una valoració tan important del seu treball.

A més a més, Núria té un projecte a llarg termini d’escriure una novel·la, en la qual també es puga intercalar la poesia, però sobretot reflectir les preocupacions i vivències de l’ésser humà. Aquesta nova tasca vol dur-la  a terme tranquil·lament. Núria afirma que és necessari llegir molt i adquirir coneixements sobre estils literaris diversos per tal d’assolir la maduresa necessària que suposa  crear una novel·la. En definitiva, escriure.

Marian Arnandis (prof. valencià)

 

Top