Noticias

20 abril 2018

VIU LA DIVERSITAT. EXPRESSA’T!

«Viu la diversitat: Expressa’t» no és una perfomance musical a l’ús. És el projecte d’innovació educativa que ha obtingut  aquest curs el màxim reconeixement i suport de la Conselleria d’Educació. I val a dir que és el nostre projecte més ambiciós -construït des de la il·lusió i el compromís-, i, indirectament, també és el d’associacions i institucions de tota mena que han tingut a bé fer-nos costat.

Cal dir que és un treball intercentres singular i molt innovador (muntat seguint les pautes del Disseny Universal d’Aprenentatge -DUA-), que implica els IES Pere Boïl i l’Ausiàs March de Manises, més de 140 alumnes i exalumnes (d’etapes i programes educatius diferents), amb prop de 40 docents i que, com a col·lofó, compta un bon grapat de col·laboradors externs.

Com veiem, es tracta d’un projecte integral, de format teatral i artístic, amb una vocació sincera de transcendir més enllà de l’àmbit educatiu.

I tot gràcies a l’ajuda inestimable de les famílies de l’alumnat implicat, que ha participat activament en el procés creatiu, i, com no, la dels seus fills i filles, que han fet realitat, amb el seu esforç sostingut i decidit, allò que fa poc més d’un any semblava sols un somni. Una autèntica experiència de vida per a tothom.

I hem de dir que al nostre costat hem tingut sempre els AMPAs, l’Ajuntament de Manises -amb la cessió de l’Auditori Germanies i el seu suport incondicional-, l’editorial Santillana, el col·lectiu LAMBDA, comerços locals, onegés, mitjans de comunicació, etc. A tots i a totes, gràcies per entendre que la diversitat ens enriqueix i ens fa més humans.

Perquè, per a nosaltres, la diversitat, lluny de ser una amenaça, és una oportunitat d’enriquir i millorar la convivència dins i fora de les aules. I, en els temps convulsos que vivim, la inclusió activa i real, la integració del que és diferent, és la lliçó de vida que se’n desprén.

Som tolerants per convicció i no ens fa por la diferència. Fugim del discurs únic, de la uniformitat com a forma de repressió explícita o encoberta. En fi, volem pintar el futur amb molts colors alegres i diferents, i fer de l’esperança en un món més just i solidari la nostra millor d’obra d’art. Ens ajudes a somniar?

Top